onsdag 15 januari 2014

deppigt


I dag har varit en deppig dag :( inget har varit kul, tv:n fungerade fortfarande inte på morgonen, inget kul vid datorn, satt och tittade på inspelat.

Gav mig ut på en promenad och höll på att ramla ett flertalet gånger. så det fick bli 30min promenad. mer var ingen idé, vill inte ramla och skada mig.

I dag kunde jag inte stå emot frestelsen, det fick bli choklad, för jag trodde jag skulle bli gladare utav det, men tyvärr så vart det motsatt effekt, när jag klarat mig så bra ett tag, så åka dit på en sån sak. Ja ja, ingen idé att grubbla och bli sur för det, utan bara att ta nya tag och försöka ta sig till gymmet.

Hjärtat skulle iväg och bada idag, men det var inget som jag kände för utan stannande hemma och tittade på tv:n som äntligen kommit tillbaka.
Blir att fortsätta kolla, ta en kopp te och krypa ner under täcket och hoppas att det är bättre i morgon.

Kram A

tisdag 14 januari 2014

Kontroller



Då var det dags att få CVt granskat av arbetsförmedlingen. Kommer dit i tron om att de ska såga den med fotknölarna, ungefär som Unionen gjorde.
Efter att suttit som vanligt och väntat på min tur, stressad som jag var då jag kom på att jag missat att lägga fram parkeringsbrickan :/ Ingen idé att springa i halkan och snöslasket. Kom in pratade lite kort med af och de läste igenom ansökan. och fick till svar. Finns inte så mycket jag kan tillägga för dig här utan att önska dig lycka till. Du har sökt de jobben som det vart många sökande på. Blev stum, har aldrig varit med om att det har varit så lyckat på AF och man har gått där ifrån nöjd. Pratade liten stund till innan det var dags att ge sig ut i snön och se om man fått någon bot.

Kom fram och det såg tomt ut, kunde andas ut och försiktigt köra hem i snön. Kolla över bilen så att den var OK innan bilprovningen gjorde sin kontroll.

Bilprovningen var oxå snäll i dag, inte ett blankt papper, men ett bra att veta vart det i alla fall. Ett positionsljus som inte fungerade. När vi kom där ifrån så lös displayen på bilen att en framlykta var ur funktion. Då hade ett framljus slutat att fungera, konstigt att det kunde ske så precis efter besiktingen. :) Då vet vi vad vi har att göra, byta lampa.

När snön faller så vaknar grabbarna till liv. Blev att ladda kameran och åka iväg på kvällen till en parkering så de kunde sladda av sig lite.  Då inte vårt tv-utbud fungerade kunde jag lika gärna kolla på detta. Fast fler hade tänkt samma tanke så det blev ganska snart väldigt halt, så vi stod och pratade en stund i stället och såg ut som snögubbar med 1cm lager snö på huvudet. Kommer lite sent, men det är ju bara januari än så länge.

Kram A

måndag 13 januari 2014

* Zumba


Måndag alltid en tråkig dag även om man är arbetslös. Måste skicka in kort till a-kassan, rapportera det ena och det andra.

Allt gick i stilla mak under dagen, planerade mat och tider för att jag inte skulle vara för mätt inför måndagens höjdpunkt Zumban. 
Gick och plockade och planerade, fixade till ansökningar som af ska kika på på tisdagen.

När man kom till dansen, och träffade de andra deltagarna vad glad man blir, hälsningar och kramar. Man känner sig verkligen omtyckt. Zumban rullade på fint och orkade mer än vad jag trodde jag skulle göra, så promenaderna kanske har gjort lite resultat i alla fall ;)

Kram A



söndag 12 januari 2014

Husvisning

Dagen har gått lite i lathetens tecken. årets första snö och kyla har kommit, känns väl lite så att det kunde ha kvittat, men det blir ju lite ljusare. 
Kl 14 var vi på husvisning. Huset var större än jag trodde. 140 kvm 3 stora rum, kök, toa och dusch och glasad veranda på bottenplanen 3 sovrum och toa på övervåningen. En bakstuga på gården, men inget garage, fanns en yta att ställa en bil under tak men inget mer.
Hyran 6000 kr var lite i högsta laget, och sen el, vatten och avlopp på det sen, det hade blivit 1 a-kassa kvar att leva av och det till bensin, gym, mat, telefon. Det hade fungerat, men då hade man suttit fast i huset och inte kunnat unna sig något över huvudtaget. Så det blev att tacka nej till detta. Står det fortfarande tomt när vi får jobb, så kan man ju börja att tänka på det igen.

Kvällen gick och i slappens dag med TV och matlagning.

Hoppas att ni hade en bra söndag.

Kram A

lördag 11 januari 2014

Tvättdag

Så här såg jag ut i morse. I dag har det gått i tvättens tecken, man kan säga att min motion var i samma. 5 vändor blev det ca bort till tvättstugan idag.
Passade i mellan bytena att byta gardiner, söka jobb och dammsuga, har även hunnit med att äta oxå ;) Så idag har det inte hänt så mycket, lite tankar hit och dit har det väl blivit oxå. Svärmor som är på bättringsvägen, om huset som vi ska titta på i morgon och höra om vi kan få ett bra hyra, om han kan tänka sig att sänka hyran lite på det 6000 i kallhyra är lite i det högsta laget om man är arbetslös. Vad man kan få för internet, jag oroar mig för sådana saker som jag egentligen inte kan rå för, jag vill i från lägenheten, men att ta steget ut från detta "jag vet vad jag har men inte vad jag får"
PLUS

  • kommer ifrån lgh ut på landet
  • tystnad ingen som stör på samma sätt
  • inga som spelar musik på nätterna
  • inga ungar som skriker kl 12 på nätterna
  • frihet.
  • närhet till föräldrarna
Minus
  • Större yta att städa
  • högre elkostnad
  • flyttkostnader
  • uppsägningar
  • längre till gym 
  • skottning ,
Ja jag vet att jag tänker helt fel, oroar mig för saker, jag måste försöka att ta risker och bli bränd annars kommer jag stå kvar på samma ben hela tiden och sen ångra mig.

God Natt
Kram A

fredag 10 januari 2014

vår????

Idag så såg vi tusensköna som blommar och billiga tulpaner i affären. Vad är det som händer????
Fast vintern är väl på väg har jag hört.

Dagen har varit bättre än gårdagen, men inte bäst trots fredag och allt.

Lugn morgon med tvätt sortering inför morgondagens tvättpass. Jag är "homealone" och då blir det spring.
I väg och handla lite, efter det så började det deppiga humöret, inget var bra nog, även om jag fick köpt mig tulpaner. Tror det har lite med att göra att sambon inte glömmer något som hände för 19år sen att jag 2råkade säga när vi var i Kiel "Gula Tulpaner det är ovanligt" vilket det egentligen inte är, men en felsägning kan leva med en resen av livet. En promenad blev det idag men även lite onyttigt :/ måste försöka bättra på karaktären. Det kommer säkert det oxå förhoppningsvis.

Får ta en långpromenad mellan tvättningarna så det händer något på vågen på måndag.

Kram A



torsdag 9 januari 2014

Bad day

Dagen idag har varit en tung dag.  Började med att jag vaknade och kände mig gammal, tjock och ful. :( Regnet har vräkt ner hela dagen. En nagel bröts av och det gjorde inte så lite ont.
Svärmor fått en hjärtinfarkt och fått gjort en ballongsprängning.
Skulle försöka fixa till vår säng som är för mjuk åkte och köpte en skiva vilket gjorde att det blev som att ligga på golvet.
Ingen träning och onyttigt blev det oxå :(
Hoppas att fredagen blir bättre.
Kram A

onsdag 8 januari 2014

Af och stjärnor


Då var det dags igen för samtal från af, de vill diskutera de jobb jag har gjort och vad jag har gjort. Slutet på december är ingen lätt månad att söka jobb på, många röda dagar och ingen efterfrågan på jobb. Denna gången gick det ganska enkelt.

Stjärnorna och stakarna i fönstret åkte ner i dag, lite tråkigt men lika bra, men bara för det så kommer det snö och minusgrader :/ det kunde väl kvitta då när högtiderna är över. Men men det måste väl ner.

Eftermiddagen tillbringade jag med en ny bekantskap på gyllene måsen, jag hade några armband som hon hade beställt av en bekant. Där gick 1 timma väldigt fort.

Mathandling stod på schemat sen, inget godis blev köpt idag heller :) kanske har kommit ifrån det behovet att köpa godis när man är inne i en affär.

Mästerkocken och Maria Wern på tv, och sen får man se vad kvällen har mer att erbjuda.

tisdag 7 januari 2014

Vardag igen.

Det är vardag och nu gäller det att komma igång igen med att träna och förbränna, räcker inte med bara promenad, efter en morgon men lite plock och jobbsök och inskick av aktivitetsrapporten, så bra det iväg till gymmet.
10 min på Crosstrainer och styrketräning och 20 på gåbandet med olika motstånd gav ett resultat på 529kcal förbränning.

Hoppas att det känns i kroppen under morgondagen ;)

Kvällen var förövrigt väldigt lugn, med matlagning och disk. P var i väg på en bilträff, kände att det hade inte jag orken till

Kram A

måndag 6 januari 2014

Trettondagen


I dag blev det en skön återseende av en fd arbetskollega. Blev lite snack om ditt och datt under en underbar fast regnig promenad, den som verkade tycka att det var roligt var nog hennes hund då det var lera överallt. Skönt att kunna ventilera lite av sina problem med någon som har liknande problem, övervikt och arbetslös.

Lite fika blev det oxå, det är svårt att tacka nej till. Te och saffransbulle,

Den dagen gick fort och dagen blev väl inte riktigt som var planerat, sen lunch och sen middag. Tur att det inte blir så varje dag ;)

söndag 5 januari 2014

Familjemiddag



I dag är det dags för familjemiddag. Mina föräldrar och bror kommer hit på en god bit mat, då det är mycket onyttigt i en sån så fick det bli lite motion innan. Kompisarna och tänkte vi tar den korta turen på 1,8 då de oxå hade en tid att passa, men eftersom det gick så snabbt fick det bli 2 varv så 3,6 km helt OK under 40 min. Nu kom vi överens om att detta ska vi försöka att hålla minst 1 promenad i veckan.

Efter det kom energin med städ och matlagning. Maten blev klyfpotatis, fläskfilé i lergryta och päroncidersås. Efterrätt blev drömrulltårta med fruktsallad till Så ska det låta. Men det åts med gott samvete ;)
En av nackdelarna med promenad och friskluft är att man blir lite trött, men man sover gott.

Kram
Anki

lördag 4 januari 2014

lördagsnöje



Dagen började med uppehåll och kompisarna och vi skulle ge oss ut på en promenad, ja 5km ska väl inte vara så jobbigt. Men ack vad vi bedrog oss, började bra de första 100metrarna, men sen började det jobbiga, lera och hala stenar. Hopp över vattenpölar, blöta skor och strumpor.
Tyckte ändå att vi skötte oss bra ändå 5km på ca 1,5timmar, kalla och blöta gick vi in och tog oss en fika, en macka, fick upp värmen och lite mat i magen.

Efter detta åkte vi ut till mina föräldrar för <3 skulle greja lite med bilen, då passade jag på att tvätta och torka mina byxor.

Känns skönt i psyket att man kommer ut att få röra på sig lite prata av sig lite och lite tjejsnack ;)

Efter garaget, blev det en lasange och lite ostbågar, lite får man unna sig.

Kram A

Horoskop 2014

Detta horoskopet stämmer bra i år. Allt verkar vara skrivet för mig.

fredag 3 januari 2014

fredag



Fredagen har gått i lugnets tecken då sömnen i natt inte varit den bästa då jag har haft ont i mina fötter, nog övervikten som sätter sina spår samt att det har varit en lugn period med träning pga förkylning och ledighet. I morse blev det lite pedikyr och en tur till återvinningsstationen med lite i förrådet. Nu går det att komma in där i all fall ;) men det finns lite mer att få ordning på.

Julens tomtar ska nu få sin vila igen det blir lite tidigare än normalt då det finns noll i vinter/julstämmning då det inte finns någon snö eller kyla.

Maten har gått bra idag, men när jag ger mig in i något så gör jag det oftast för hårt, så igår blev det att jag åt för lite och vaknade med kramp i magen :( så idag har det blivit lite mer ordning på det, fruktsallad står i kylskåpet för ev. sötsug.
men måste erkänna att det blir en delicatoboll som efterrätt idag, Vill inte neka mig något då blir det ofta som det har blivit tidigare att jag missunnar mig något och sen vräker i mig i stället. Försöker vänja mig av successivt. Så det kan bli mer permanent. Ska bli spännande nästa vecka vad resultatet blir på våg och mått.

Lite positivt hade jag i dag i alla fall. Fick besked från facket att jag faller in under inkomstförsäkringen så jag får 440 kr mer varje månad i a-kassa. Alltid något, men hoppas att jag inte blir så långvarigt arbetslös.

Kram A


torsdag 2 januari 2014

funderingsdag

Dagen idag har gått i funderingarnas tecken, vad är det som jag hoppas att 2014 har med sig.


  1. Ett jobb så man kan känna sig behövd
  2. Ett 10-tal kg mindre på vågen och smalare kropp
  3. Ett nytt boende så man kan börja tänka på något annat än jobbiga grannar.
  4. En bättre självkänsla.
  5. Större vänskapskrets. 
Dagen har även varit jobbig då jag har gått i affärer med godis hit och godis dit. Lyckades faktiskt att inte åka dit idag, tack vare min sambo eller rättare sagt att jag sa till honom att det är inget vi ska ha. Maten har minskats och det känns OK. Ska göra en fruktsallad som ska stå i kylen som man kan ta till om suget riktigt ställer till det.

Dagens motion blev och blir slänga skräp från förrådet samt tvättstugan, blir ett par vändor upp och ner i trappan. Får hoppas på bättre väder i morgon så man kan ta sig en riktigt lång promenad efter att det sista som ska kastas från förrådet är gjort.

Kram A

onsdag 1 januari 2014

förlåt



Förlåt att jag inte skrivit på 2 år, glömt bort adressen och inlogg, efter lite slit så här den 2 januari så lyckades jag att hitta rätt ;)

Nytt år och nya tag får det bli nu, humör och vikt är inte det bästa, humöret är lågt och vikten hög, vill få en balans på dessa två.

Iår så vart det blev det bra passning med julgodis och nyår. Det godis som jag gjort under jul tog slut på nyår. Så kontentan av detta blev Nytt år och inget godis.

Sagt och gjort så blev det en nyttig start på 2014, inget godis och en promenad med goda vänner. Det som gick emot var väl maten, fast ½ pizza är utan så mycket ost är helt OK.

Filmkväll utan godis, kändes jobbigt, men funkade blev en del vatten som dracks ;)

Hoppas att nu att envisheten med promenader och godis håller i sig så att vågen minskas.

På återseende inom kort.
Kram A